Dr. Conf. Univ. & Președinte Dico&Tiganas

Șerban Țigănaș

Șerban Țigănaș este arhitect, formator și activist pentru arhitectură.

Activitatea sa este cunoscută în România prin proiectele biroului Dico și Țigănaș, echipă care se apropie de 20 de ani de activitate și care și-a consolidat portofoliul de lucrări realizate, publicate și premiate.

Este fondator al firmei Planwerk și al noilor abordări în urbanismul românesc, orientate cu predilecție către arhitectura spațiului public.

Ca formator, este interesat de familiarizarea tinerilor studenți cu schimbarea de paradigmă a construirii care se petrece în prezent și cu formarea unui arhitect care să abordeze activ aceste transformări.

Prezent în ultimul deceniu în conducerea și orientarea organizațiilor profesionale ale arhitecților din România, Europa și din lume, ca președinte al OAR – Ordinul Arhitecților din România și membru în consiliile de conducere ale ACE – Architects Council of Europe și UIA – Union Internationale des Architectes.

Este prezent în spațiul public cu intervenții, articole, interviuri și publicații orientate spre creșterea culturii arhitecturii și a calității vieții, prin calitatea mediului construit.