Președinte OAR Transilvania

Guttmann Szabolcs

GUTTMANN, Szabolcs István, născut în 1961 la Cluj, a terminat Institutul de Arhitectură şi Sistematizare „Ion Mincu” din Bucureşti în anul 1987.S-a specializat în protejarea monumentelor şi siturilor istorice în cadrul Universităţii Tehnice din Budapesta între anii 1990-1992.

Expert în protejarea monumentelor Istorice și Doctor in științe istorice, GUTTMANN, Szabolcs István Arhitect  a detinut functia de şef arhitect al oraşului Sibiu între anii 2002-2008.

Din 2009 este preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Transilvania cu sediul în Cluj-Napoca.

Din 2014 este președintele Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice -județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj-.

Este membru fondator al Ordinului Arhitecților din România în 2001.

Din 2005 este membru în Registrul Urbaniștilor din România cu dreptul de semnătură pentru coordonarea elaborării documentațiilor de amenajare a teritoriului și de urbanism la nivel de PUG, PUZ, PUD, respectiv protejarea și dezvoltarea patrimoniului construit.

Din 2006 este expert atestat de Ministerul Cultrurii în domeniile -restaurare arhitectură, -urbanism, -parcuri și grădini, -cercetarea monumentelor istorice, studii investigații, cercetarea și evidența monumentelor istorice, verificare proiecte, șef proiect complex, executare lucrări, inspecția și urmărirea comportării în timp a monumentelor istorice.