Architecture Conference&Expo a fost joi, 6 octombrie, punctul de întâlnire în Transilvania pentru peste 300 de arhitecți, prezenți la Cinema Florin Piersic pentru a dezbate, alături de speakeri naționali și internaționali de renume, subiecte de interes în domeniu.

Noutatea celei de-a IV-a ediții a evenimentului a adus-o Gala Premiilor Architecture Conference&Expo, în cadrul căreia proiectele importante realizate de arhitecți, birouri și organizații arhitecturale de-a lungul timpului, înscrise în cadrul Competiției de proiecte Architecture Conference&Expo și analizate de juriul format din Charles Phu (Office for Architectural Culture UK), David Cash (BDP Chairman), Melissa Sterry (Fondator Bionic City UK), Irena Bauman (Founding Director Bauman Lyons Architects UK) și Șerban Sturdza (Director PRIDID România) au fost premiate.

img_4223

În cadrul Competiției Architecture Conference&Expo au fost înscrise peste 30 proiecte realizate de arhitecți români în țară și în străinătate. Juriul format din arhitecți de renume au promovat au selectat atât câte un câștigător pentru fiecare categorie, dar au oferit și un premiu special.

1. Community Recognition Award 

Premiul I pentru secțiunea „Proiecte pentru comunitate” a fost oferit proiectului Someș Delivery realizat Mihai Mateiu, coordonatorul proiectului, alături de Vlad Sulea, Bogdan Vrabie, Adriana Măgerușan, Alexandra Băcanu, Marius Cătălin Moga, Dan Burzo, Ana Felvinczi și Cristina Bodnărescu.  Premiul a fost oferit în cadrul evenimentului Architecture Conference&Expo de Charles Phu, director la Office for Architectural Culture, proiectul fiind realizat de Fundația Cărturești, Ordinul Arhitecților din România și Asociația miniMASS.

poza-1-edit

Mențiunea pentru această categorie a fost primită de către arhitectul Adrian Pop, cu proiectul Cerc Boldești Scăeni, echipa proiectului fiind formată din Simona Zinca, Marilena Popa și Anca Mureșan.

panou-architecture-competition-2016-cerc-boldesti-scaeni

2. Restoration Project Award
Premiul I pentru scțiunea „Restaurare, conversie și regenerare urbană” a fost oferit pentru proiectul Animal farm realizat de arhitectul Vlad Bîrlădeanu alături de echipa formată din arh. Octavia Popeea, arh. Iustin Popescu, arh. Ilinca Moroianu, arh. Andreea Navîrcă, urb. Andrei Nicolae, arh. Alexandru Mântoiu.
Premiul a fost oferit de Șerban Sturdza, directorul biroului de arhitectură Prodid din București.

oopy-arhitectura-ferma-animalelor

Mențiunea la această categorie a fost oferită arhitectului Diana Imecs, pentru proiectul Restaurarea bisericii reformate din Sic.

biserica-din-sic

3. Best Project Abroad of a Romanian Architect Award

Premiul I pentru secțiunea „Cel mai îndepărtat proiect de țară realizat de un arhitect român” a fost oferit proiectului Nomadic Shelter realizat de arhitectul Sami Rintala alături de echipa formată din Simon Bengtsson, Josep Garigga Tarres, Benny Kwok, Mihar Mardare și Piotr Paczkowski.. Pentru această categorie, organizatorii evenimentului, agenția Libero Events, a înmânat premiul câștigătorului cu scopul de a recunoaște și promova proiectele arhitecturale realizate în străinătate de către arhitecții români. Premiul a fost înmânat în cadrul Architecture Conference&Expo de către Crina Ciocian, Managing Partner la Libero Events.

nomadic-shelter-student-competition-compressed

4. Project of the Year. Young Architect Award – Sponsored by  Alukonigstahl

Premiul I pentru secțiunea „Competiția studenților – sponsorizat de Alukonistahl” a fost oferit asistentului doctorand arhitect Bogdan Demetrescu și echipei de designeri formată din Oana Grecea, Ioana Hariga, Alma Preda, Radu Dorgo, Andrei Lazăr, Adrian Mihai, Ovidiu Mihuțescu, pentru proiectul Urban Green Artery. Ștefan Simion, Technical Manager la compania Alukonigstahl a înmânat premiul în cadrul evenimentului câștigătorilor.

architecture-competition-2016-green-artery

Premiul special a fost câștigat de către Ileana Roxana Dan, cu proiectul Loc Școala de privit acasă.

proiect-scoala-de-privit-acasa

Architecture Conference&Expo s-a aflat, anul acesta, la cea de-a IV-a ediție, reunind în fiecare an peste 300 arhitecți și specialiști din domeniile conexe, cu scopul de a dezbate noutățile din domeniu. Conferința este organizată de Libero Events, agenția de evenimente B2B si B2C, sub semnătura căreia au loc conferințe și workshop-uri: The Woman, HR Summit, TeCOMM, MarkDay, Architecture Conference&Expo, Software Architecture Day, Java Day, Signal Connect, Fiscalitate 24.7, Cluj Sales Conference, dar și târguri: Touristica.

Companiile care au înțeles importanța arhitecturii pentru comunitate și care susțin acest eveniment sunt:

Partener Principal: Alukönigstahl

Partener Silver: Grohe

Parteneri: Rockwool, Fakro, Record, Reynaers, Fundermax, Rigips Saint Gobain, Knauf Insulation, Brikston, Symmetrica, Evo Computers, OpenVille, Omifa, Parkdekor, Unishowroom, Grădini Verticale

Supported by: OAR, OAR Transilvania, OAR Timis, Chic Ville, EuroGSM, Impress, Uniunea Arhitecților din România

Official Car: Pony Car Sharing

architecture-afis-2016