November 9, 2017

Alukönigstahl: Soluții inovatoare pentru piața din România

Alukönigstahl este o companie de succes, activă în Europa, care se află la a patra generație în proprietatea familiei König. Nu numai angajații, dar și numeroșii clienți sunt loiali firmei de mai multe generații. Acest lucru subliniază întelegerea reciprocă cu partenerii săi.

Robert Mollner, lucrează din 2003 la Alukönigstahl România, fiind consultant pentru arhitecți în partea de est și nord-est a țării, iar din 2016 activitatea lui s-a extins și în Republica Moldova. În cadrul evenimentului ArchiTECHture, Robert va fi prezent în cadrul sălii Orașele Inteligente.

  1. Alukönigstahl oferă o gamă largă de servicii, care sunt acelea pentru care sunteți recunoscuți? 

Prezentă în România de 22 de ani, Alukönigstahl a fost mereu un trendsetter. Fie că este vorba despre eficiență energetică, automatizare, siguranță sau design – cerințele investitorilor imobiliari sunt mereu în creștere. De aceea și soluțiile devin tot mai complexe. Pe lângă dezvoltarea tehnologică a sistemelor sale, partenerul și furnizorul nostru, dezvoltatorul de sisteme și producătorul Schüco International a acordat atenție și prelucrabilității produselor sale, pentru simplificarea muncii partenerilor săi.

  1. Sunteți lideri pe piață. Cum simțiți acum acest mediu dinamic al construcțiilor?

Oferta noastră de produse este foarte complexă și variată. De la sisteme din PVC pentru ferestre, destinate în primul rând construcțiilor rezidențiale, la sisteme din aluminiu pentru ferestre, uși, glisante, pereți cortină, luminatoare, elemente rezistente la foc, putem găsi soluții pentru orice clădire, comercială, de birouri sau rezidențială, care să raspundă cerințelor investitorilor și beneficiarilor. Relansarea construcțiilor de spații de birouri care a avut loc în ultimii ani la Cluj, Iasi, Timișoara și București a fost și în beneficiul nostru. Livrările noastre pentru proiecte de birouri reprezintă circa 60% din cifra de afaceri a companiei, restul rulajului fiind adus de domeniile rezidenţial, industrial, hoteluri, spitale etc.

  1. Care considerați că sunt cele mai mari provocări ale pieței în domeniul arhitectural?

În arhitectura contemporană tendițele sunt de filigranare maximă, se folosesc profile cu dimensiuni cât mai mici, geamuri foarte mari. Rolul nostru este să găsim soluții, care să permită designul dorit de arhitecți și în același timp să rezolve probleme tehnice cum sunt drenajul, ventilația, izolarea termică și fonică. Deja putem da exemple de astfel de soluții, testate și verificate în laboratoare și în practică: pentru pereți cortină, Schüco FWS 35 PD, cu profile extrem de suple, sau sistemul Schüco Parametric Design, pentru uși glisante de mari dimensiuni -SchücoPanorama Design,care toate sunt la dispoziția creativității arhitecților.

Schüco International manifestă o preocupare permanentă pentru dezvoltarea unor noi serii de produse, care să satisfacă cerinţele unei arhitecturi durabile. Închiderile cu elemente vitrate prezintă o serie de detalii cu grad înalt de dificultate. Echipa tehnică Alukonigstahl oferă consultanţă tehnică încă din momentele de început ale unui proiect până în faza de execuţie.

  1. Care sunt planurile de viitor ale Alukönigstahl?

Chiar dacă avem în portofoliu o mulțime de soluții inovatoare, piața nu este pregătită să le integreze pe toate imediat. Vom continua promovarea sistemelor clasice, portofoliul nostru diversificat de produse permiţându-ne să fim destul de flexibili din acest punct de vedere, continuând în același timp prezentarea soluțiilor noi către arhitecți și proiectanți.

Pentru consolidarea relațiilor cu partenerii, vom continua dezvoltarea departamentului de logistică început în acest an, relocarea depozitului într-un spațiu nou, cu 35% mai mare decât cel anterior. Nu în ultimul rând, suntem preocupați de eficiența muncii firmelor care prelucrează sistemele noastre, și de aceea propunem sistemele noi, caracterizate prin complexitate redusă și productivitate ridicată la prelucrare și cu performanțe tehnice la cel mai bun nivel.